Badrumsinredning

Vattenkran i badrumOm man inte vill renovera hela sitt badrum, kan ny badrumsinredning vara ett smart och prisvärt alternativ. Badrumsinredning skiljer sig ofta lite från inredning av bostadens övriga utrymmen, i det att man här ofta pratar om saker som badkar, toalettstol och handfat snarare än färg på gardinerna. Här handlar det alltså om stora, tunga och ibland fastskruvade saker som är tänkta att vara en del av ditt badrum under många år framöver.

Bra att veta

Badrumsinredning är ett område där det kan löna sig otroligt mycket att göra sin hemläxa: genom att kolla runt såväl på internet som i fackhandeln går det ofta att spara stora pengar samtidigt som man får upp ögonen för det enorma utbud som finns. Många har ofta en tanke för hur de vill att deras badrumsinredning ska ut innan de börjar, men efter några veckors research tenderar slutresultatet att bli ett helt annat! Med inspiration från kul källor såsom Badrumsbloggen om badrumsinredning får du tips och upptäckarglädje inför ditt eget renoverade badrum.

När du planerar din badrumsinredning är det mycket viktigt att du tänker tredimensionellt, och inte bara ser till badrummets golvyta. Genom att rita upp ytan på ett papper och placera ut allt som ska få plats kan du definitivt få en bra översiktlig bild av vad som får plats, men för att det verkligen ska bli bra måste du föreställa dig hur allting passar ihop när det väl ska användas. Vad händer till exempel när man öppnar luckan till tvättmaskinen – kommer man överhuvudtaget förbi då? Och hur påverkas ljusinsläppet och belysningen i rummet när man har duschdraperiet fördraget vid badkaret? Med en bra planering kommer du tveklöst att komma runt den typen av ”oj då”-ögonblick under din badrumsrenovering!

Vad räknas som badrumsinredning?

Till badrumsinredning brukar man räkna badkar, duschar, duschkabiner, toalettstolar (och toalettsitsar och allt som hör därtill), blandare till både handfat och dusch, handdukstorkar, och andra möbler som ofta finns i ett badrum. Generellt kan man nog konstatera att utbudet på nätet är större än i butik, men samtidigt så erbjuder butikerna ”kläm och känn”-möjligheter som inte ska underskattas. Ett sittbadkar kan se bra ut på bild, men utan att ha sett det i verkligheten kan du aldrig riktigt veta hur bekvämt du kommer att sitta i det. Vårt råd är att du tar det bästa från båda världar och besöker såväl webbutiker som de fysiska motsvarigheterna, och kombinerar ihop en badrumsinredning som är perfekt för just dig.