Badrumsrenovering

Nyrenoverat badrumEn badrumsrenovering är tveklöst ett av de större projekt man kan ta sig an när det kommer till ombyggnationer och förbättringar av hemmet. Till skillnad från andra rum där man mer eller mindre alltid har ett stort antal byggmetoder och –tekniker till sitt förfogande för att skapa nya ytor (så länge man inte slår ner bärande väggar bara!), så kräver badrum både förberedelse och kunskap. Med det sagt, så är en välgjord badrumsrenovering ofta det mest effektiva sättet att höja bostadens värde och öka trivseln för alla som bor där.

Bra att veta

Alla godkända badrum har någon form av fuktspärr. Fuktspärrens jobb är att hålla den fuktiga badrumsluften på ena sidan, och den torra innerväggen på den andra. Det finns olika sätt att fuktsäkra våtrum men vanligtvis använder man en fuktspärr som ”klistras” upp på väggen och stelnar. Kring rör och golvbrunnar är det speciellt viktigt att spärren sluter tätt, så där används också en rörmanschett.

Det är ofta i arbetet med fuktspärren som amatörer och vanliga hemmafixare riskerar att göra fel, så om du är det minsta osäker på detta moment rekommenderas du alltid ta kontakt med en våtrumsbehörig hantverkare (när det kommer till badrumsrenovering är det minst lika viktigt att din hantverkare är våtrumsbehörig, som att han har F-skattsedel och goda referenser!). Om något sedan går snett är det nämligen viktigt ur en försäkringssynpunkt, och även om många försäkringsbolag idag godkänner att man gör jobbet själv så länge man använder fackprodukter och fackmannamässig montering, är det en dum sak att chansa på.

Offerter på badrumsrenovering

Om du fattat beslutet att ta in proffshjälp för din badrumsrenovering, så finns det utöver ovanstående också andra saker att tänka på. En viktig del för dig i en så pass kostsam renovering är förstås att badrumsrenoveringar omfattas av ROT-avdraget. Det innebär att du kan få dra av halva arbetskostnaden (upptill 50’000 per person), men bara om hantverkaren har specificerat denna på sin faktura. Det är med andra ord mycket viktigt att du har koll på pappren: såväl offert och försäkringspapper som faktura och skattsedel. Om du enbart vill få prisförslag från seriösa hantverkare bör du göra en gratis förfrågan hos Badrumsproffs.se som har hundratals badrumsfirmor över hela landet redo att lämna offert.

Det lättaste sättet att få in offerter på din badrumsrenovering är att anlita en bra offerttjänst. Då slipper du själv ringa runt till olika bolag och lägga tid på att kolla upp dem: din förfrågan går per automatik ut till kontrollerade och godkända firmor som sedan får slåss om att få dig som kund.