Frågor & Svar

Anka vid badkarFår man göra ROT-avdrag?

Det beror på om du ska utföra en hel badrumsrenovering eller om du ”bara” ska byta ut inredningen. Badrumsrenovering omfattas tveklöst av ROT medan mindre insatser från till exempel rörmokare i samband med toalettbyte troligtvis faller in under normalt underhåll.

Hur vet man om en hantverkare har våtrumskompetens?

Det finns idag tre organisationer som certifierar hantverkare: VVS Företagen, Byggkeramikrådet och GVK.

Vad är en specificerad faktura?

Det är en faktura där hantverkaren tydligt redogör för vilka kostnader som gäller material och vilka som gäller arbete. Det är bara arbetskostnaderna som kan reduceras med ROT-avdraget.

Är badkar eller dusch bäst investering?

Med ett badkar ger du nästa ägare större möjligheter att själv välja hur han eller hon vill göra: och valfrihet är allt bra. Med det sagt så måste du alltid anpassa inredningen efter ytan: får du inte plats med något annat än badkar i utrymmet så är kanske en dusch lämpligare.

Kan jag få tips av andra som badrumsrenoverat?

Ja, då rekommenderar vi t.ex. Byggmentor.se’s forum om badrumsrenovering. Du kan även skriva en fråga i rutan under den här artikeln.

Vad kostar ett nytt badrum?

Det beror väldigt mycket på dels vilka material du valt, och dels hur stort badrummet är. På sidan vad kostar det får du ett exempel på materialkostnad och arbetskostnad.